Cum să îţi alegi telefonul mobil
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
Danuta [3 editari] |
Afiseaza tot |
Comunitate |
|
Cum să îţi alegi telefonul mobil
În toţi anii de când scriu pe IT & C, întrebarea care mi s-a adresat cel mai des este „Ce mobil îmi recomanzi/ce mobil să îmi cumpăr?“ Probabil că la fel păţeşte colegul Răzvan cu casele şi mai mult ca sigur că o întrebare similară aud foarte des cei care scriu pe domeniul auto sau cei care stăpânesc domeniul bancar. E una dintre cele mai grele întrebări pentru că răspunsul corect e: „Depinde“.
Să detaliem, aşadar, de ce anume depinde alegerea corectă a unui telefon mobil. Mai întâi, trebuie să vă gândiţi la ce veţi folosi cel mai des telefonul mobil. Le vorbit şi transmis SMS-uri, la navigat pe internet, vizionat clipuri, făcut poze sau ca instrument de business, adică citit şi redactat email-uri şi editat documente?
Pentru voce şi SMS
Nokia N900, minicomputer de buzunar bazat pe Linux
Nokia N900, minicomputer de buzunar bazat pe Linux
Aici, principalul criteriu devine calitatea convorbirii, a recepţiei şi transmisiei, adică a semnalului. Cu tot respectul pentru noii jucători de pe piaţă, aici performează producătorii tradiţionali, Nokia, Sony Ericsson, Motorola, câteodată Samsung şi LG. Aproape 30 de ani de experienă îşi spun în unele cazuri cuvântul. Poate nu mai sunt cele mai cool telefoane de pe piaţă, dar aceşti producători arată că ştiu să facă înainte de orice, telefoane, şi nu ar pune antena mobilului în cel mai prost loc cu putinţă.
Pentru a trimite SMS-uri nu ai neapărat nevoie de o tastatură completă. În schimb, ai nevoie de una solidă, care să reziste la multe solicitări. Testaţi tastatura cu atenţie, trebuie să fie fermă, cu un punct de contact bine definit (să simţiţi că tasta apasă fix pe mijloc, nu pe margini şi nu se mişcă în locaşul său).