News VoIP - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

News VoIP

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate
          Chat online

Cuprins

eBay vinde Skype

ebay and skype logo
Logo Ebay & Skype

Site-ul de licitatii online eBay urmeaza sa-si anunte marti intentia de a vinde divizia sa de telefonie prin Internet (VoIP) Skype catre un grup de investitori privati, informeaza un articol publicat in cotidianul american The New York Times, informeaza Agerpres.

Citand surse bine informate, NYT sustine ca este posibil ca grupul de investitori privati sa includa firma Andreessen Horowitz, companie condusa de catre co-fondatorul Netscape, Marc Andreessen. In plus, fondurile de investitii Index Ventures si Silver Lake Partners ar fi si ele implicate in acest aranjament.

Articolul publicat in New York Times nu a oferit detalii financiare ale acestei tranzactii, insa in luna mai a acestui an directorul general de la eBay, John Donahoe, a declarat ca valoarea Skype intr-o oferta publica initiala ar putea fi mai mare de doua miliarde de dolari....mai mult[1]

U.E. ar putea obliga operatorii sa nu mai blocheze serviciile VoIP

Cu putin timp in urma, aflam ca mai multi operatori din Europa si SUA au decis sa blocheze accesul la Skype din reteaua lor. Se pare ca UE le va strica planurile.

Daca zvonurile se confirma, UE si-a propus sa reglementeze modul in care operatorii decid sa blocheze accesul la anumite servicii din reteaua lor. Aceasta decizie ar putea sa elimine mai multe decizii abuzive ale operatorilor, dar subiectul princial este reprezentat de VoIP, tehnologie de care majoritatea operatorilor se tem. Motivul este simplu, prin intermediul serviciilor VoIP, ai posibilitatea sa vorbesti mai ieftin sau chiar gratuit la telefon, folosind doar un serviciu de date. Economiile sunt foarte mari in special pentru apelurile internationale....mai mult[2]

VoIP - dusmanul companiilor de telefonie

Comunicatiile prin VoIP (voice over Internet Protocol) ar putea sa schimbe radical modul in care comunicam daca masurile propuse de comisarul european Viviane Reding, responsabil pentru societatea informationala, se pun in practica. Initiativa prevede ca operatorii de telefonie mobila sa fie obligati sa accepte protocolul VoIP. Acest lucru inseamna ca un client care dispune de un abonament 3G sa poata folosi Skype sau alte programe de acest gen instalate direct pe terminalul propriu. Producatorii de telefoane mobile si operatorii de telefonie mobila nu accepta VoIP si comunicatia directa intre telefoane (gen walkie talkie) din cauza posibilitatilor pe care le-ar oferii clientilor....mai mult[3]

Centrala telefonica VoIP

Model centrala VoIP

Familia de centrale telefonice Hipath 2000 reprezinta un sistem de comunicatie bazat pe IP (Linux) cu linii externe de tip ISDN si ADSL. Abonatii interni ce pot fi folositi sunt clienti IP si telefoane compatibile cu standardele VoIP Hipath ComScendo. Legaturile la reteaua de date se face prin 4 porturi LAN, 1 port WAN si 1 port DMZ.

HiPath 2000 este o oferta competitiva in raportul pret/performanta pentru sisteme telefonice mici SIP stand-alone sau utilizarea in retele de centrale telefonice conectate prin VoIP.

Centrala telefonica HiPath 2000 este conceputa pentru a satisface nevoile de comunicare ale firmelor mici. Modelul de centrala telefonica HiPath 2020 survivable edge ofera 20 linii VoIP si 4 trunchiuri ISDN B (2 linii externe ISDN S0). HiPath 2020 suporta Small Branch office solutions pentru HiPath 3000, 4000, 5000 si HiPath 8000 (scenarii de utilizare tip hosted / managed sau networked)....mai mult despre centralele telefonice VoIP[4]

Telefonia viitorului apropiat: VoIP

VoIP

Companie americana de telecomunicatii, ofera telefonie VoIP, functioneaza pe baza unei conexiuni simple la internet oriunde in lume, fara roaming sau taxe de interconectare. Avantajele acestei telefonii fata de cele fixe nationale sunt multe si de mare interes.

Una dintre ele: nu depinde de locatie; oriunde conectati modemul VoIP acesta va avea acelasi numar, astfel daca sunteti cu modemul in alta localitate sau tara, veti putea suna sau veti putea fi sunati ca si cum ati fi acasa. Nu tot acelasi lucru se poate zice despre cablul telefonic al retelelor fixe nationale.

Tarifele sunt concurentiale cu telefoniile fixe din Romania, insa controlul pietei este net in favoarea telefoniei VoIP care foloseste platforma internet – deci, costuri de intretinere extrem de mici(isi permite sa tina preturile la acelasi nivel cu celelalte beneficiind de adaosuri comerciale intre 100% si 600%).

Tarifele internationale sunt extrem de convenabile fie pentru cel ce suna din Romania cat si pentru cel ce suna din strainatate. Cei plecati din tara pot folosi aceeasi telefonie VoIP cu numar de tara in care locuiesc, sau pot lua numar de Romania. Convorbirile in aceasta retea sunt netaxabile, nelimitat, indiferent de tara in care se afla abonatul....mai mult[5]]

VoIP: Totul pana la securitate

Corporatiile care implementeaza tehnologii voice over IP (VOIP) cu scopul de a reduce costurile de comunicatii nu ar trebui sa piarda din vedere riscurile de securitate care ar putea aparea la confluenta vocii cu datele. Cel putin asa sustin analistii de securitate.

Majoritatea utilizatorilor care apeleaza la VOIP sunt in primul rand preocupati de calitatea vocii, potentialitate si interoperabilitate. Toatea acestea sunt aspecte fundamentale de calitate a serviciilor pe care companiile trebuie sa se asigure ca le obtin chiar inainte de a decide sa migreze catre VoIP.

Insa unele organizatii de securitate ii avertizeaza pe utilizatori in privinta pericolelor ce se ascund in spatele serviciilor VoIP nesecurizate, apreciind ca fara a lua in consideratie aspectul securitate,VoIP nu va reusi niciodata sa-si faca loc in zona corporate.

Prin VoIP, traficul de voce este transportat printr-o retea de date cu comutatie de pachete prin intermediul Internet Protocol. Retelele VOIP trateaza vocea ca pe o alta forma de date insa folosesc algoritmi sofisticati de comprimare a vocii pentru a asigura folosirea optima a largimii de banda. Ca rezultat, retelele VOIP pot suporta mult mai multe apeluri de voce decat retelele traditionale. VoIP permite de asemenea servicii imbunatatite precum comunicatiile unificate....mai mult[6]

Unelte personale